Visual Girls
Welcome to my blog

Copyright N U K E all rights reserved
Kenapa masyarakat gila Kpop ??
Tuesday, December 13, 2011 | 9:55 PM | 2 comments
Hey peeps . Disebabkan dahh lame giler tak update blog , aku akan mencuci sarang labah labah kat blog . Waaaa ! Labah labah ! Aku tak suke labah ! *pengsan suda

Oke ! Tengok tajuk atas . Aku tau , ramai yang duk tergile gile kan Kpop ni . Macam sewel dah . Memang tiap kali pergi mane mane je , mesti je kedengaran lagu Korean walaupun lam toilet . Hadoi . Tu memang giler . Sekarang pun terdengar lagi lagu Korean semase menulis entry ini . Adek aku la ni . Tapi aku kurang Kpop oke ! Hehe . Kenape budak remaje sekarang suke sangat Kpop ni erk ? *menung memikir


Tadaaaa !! Tau sape tak atas ni ? Ni salah satu group yang menjadi kegilaan minah minah Malaysia . Kan ? 2PM ! Memang glemerr . Dan diorang memang cute jugak lah -_-

Kadang kadang terpikir , ape kelebihan boys Korean ni erk ? Mamat mamat Malaysia handsome jugak pe . Kan kan ?? Sampai kan budak budak sekolah aku ade yang terbawak bawak mimpi Lee Min Ho datang minang dy . Yang nak pengsan pun ade ! Hadoi . Kalau kat skolah tu hari hari la dengar orang cakap pasal Kpop . Masuk bilik tu , dengar lagu Korea , masuk bilik ni , tengah tiru diorang nari . Korang ingat Group Korean boleh tengok ke tarian korang then puji korang . NO WAY *tangan di dada , mate keatas

Kadang kadang ade gak minah yang sewel . Berangan lebih la kate kan . "Weii , semalam Kim Bum cakap nak ajak aku pergi dinner same same" Tak logik giler nak menipu . Maybe berangan sangat kot nak kahwin dengan Kim Bum . Kalau cakap Awal Ashaari ajak dinner logik la sikit . Yang pening nye , ade jugak yang doa nanti besar nak kahwin dengan mamat Korea . Perghh . Aku mengamin kan je la . Aku nak orang MELAYU je . Berangan lebih sangat . *pening suda

Kalau kite tengok kat FB , sememang nye ramai duk buat DP diorang dengan gambar mamat mamat Korea . Then post gambar gambar Korea kat wall orang termasuk wall aku . HAHA . Memang tidak dinafikan lagi , diorang memang COMELL lor . Aku pun tertarik kalau mamat Korea mintak couple . HAHA . *tambah lagi sorang berangan . Hadoi

Korang kan , nyanyi nyanyi lagu Korea , tau tak maksud dy ape erk ? Aku pun terfikir gak bende tu . Nyanyi punyer rancak , sebutan tak tau betul ke tak . Korang baham je sume . Hadoii . Gaye nyanyi macam pure Korean je . Sampai kan mak cik sebelah rumah aku pun ade gak nyanyi lagu Korea . Mak cik , mak cik , tak payah nyanyi Korea ye , lagu SALOMA banyak lagi tu

Tak semestinye girls je yang giler Kpop ni . Boys ramai je . Boys lak tak kan nak minat Korea grup laki , mesti lah minat grup girls je kan . Hekkkk *tangan ke dada , mate keatas lagi sekali


Girl's Generation : Lelaki mahu kan diorang ... Maya Karin lagi lawaa ~

Kalau ditanye perempuan , kenape minat mamat Korea ?
Mate sepet , baju stylo , kasut terbaik , tarian bestt , putih melepak , peramah (kau tau kat ane peramah?) pandai layan peminat (dy pernah layan kau ke??) comel , cute je . *Eh , bukan same je ke ? Erkkk ~

Kalau ditanye lelaki lak , kenape minat minah Korea??
Lawa giler , tambah lak bile senyum comel giler vavi , body terbaik , kulit licin , kaki smooth !! Perghh . Tau kat mne kulit licin . Lam gambar memang r licin , depan depan kot kot MENGGERUTU . Haha *angkat tangan tutup mate

Tapi , sememang nye Korean ni memang comel comel . Laki Korea sume cute cute . Tapi tak boleh lawan lelaki Malaysia . Kite ade ROSYAM NOOR , FARID KAMIL , SYAMSUL YUSUF , SHAHEIZY SAM FAHRIN AHMAD , diorang adee ? *tangan di dada , lidah keluar

Sampai disini je tentang KPOP ! Mau tengok show mamat KOREA , SUPER SENIOR !!! Haha . Jangan lupe undi BOBOI (Aflin Shauki n Harun Salim Bachik) dalam Maharaja Lawak Mega ! Ngeeee . Promote ! Byee ! :)

Pak Sue aku dah ade BINI ! Congrats !
Sunday, November 20, 2011 | 4:57 AM | 0 comments


Perghhhh ! Memang menggila kan ! Aku memang sangat sangat suke tak online lame lame sampai aku boleh jadi gile . Almaklum laa . Busy urus kerja kat rumah , ANAK DARA la kate kan. Haha . Oke ! Story ni dah lame tapi aku nak cerite kat korang jugak sebab nak memberi penghormatan kat PAK SUE aku yang almost a month dah dapat BINI ! Haha . Congrats buat Pak Sue !

Oke ! Disebabkan aku anak saudare dia yang paling RAJIN dan TERBAIK (koya lebih) aku dipilih oleh dia jadi pengapit ! Haha . Memang aku suke jadi pengapit then gambar aku banyak banyak kat kamera orang ! Haha . Ape daaa . Aku dan cousin aku yang sebaya , Zatie , jadi pengapit . Ingat kan best , tapi panas sioot ! Cair make-up ! Haha . Kitorang mule kan perjalanan kitorang dengan BISMILLAH ~



Tengok dua mempelai kat atas pelamin . Siyes giler muke . Huhu . Almaklum laa . Hari yang pentinggg ~



Disaat aku mengibas ngibas mengantin , Pak Sue aku pun Bunyikk , "Berpeluh ni" Saat aku lap muke dy , sume orang ketawe . Haha . Aku tak tau ape lucu nye . Cara aku lap kasar sangat kot . Heee ~



Makan beradap ~



Hehe . Kegembiraan muke Atok n Nenek aku ~



My mom ..



Ni cousin aku yang same umor . Jadi pengapit skali ngan dy la . HEHE . Dy cantik lor ~



Pengantin sememang nye busy , tapi pape pun . Sempat bergambar ngan pengantin . Suke sangattt ~ Haha .



Saat nak balik , sempat lagi aku , my mom and my lil sis pergi mall . Dengan pakai baju kurung . Second time masuk mall pakai baju kurung . HAHA . Dah la baju sedondong . Hadoooi ~





Ni gambar dari photographer kitorang , Abang Lan . Tenkiuuu Abang Lan . HEHE ~



Ni mengalahkan pengantin . Hadooi ~



Abah aku tolak tiang lektrik sampai nak tumbang . HAHA ~



Dan ini ialah kesudahan kepada entry ni . HEHE ~



Semoga diberkati Allah selalu . Amin~ :)

30 September 2011 - Hang-out!!
Friday, September 30, 2011 | 2:13 PM | 0 comments




Hey hey hey!!! (senang hati) Hari ni sekali lagi hang-out!! Sepatut nye pergi ngan Taty, Kieyra n Siti tapi Kieyra n Siti tak boleh jion. Ade keje lak. Then aku pergi la ngan Taty, My Dad n Mom. On the way nak pergi Mesramall tu, Abah pergi la tengok restoran yang dy baru nak bukak. TIBA TIBA!!! Oh god! I'm in trouble! Sakit perut sial...!! Ya Rabbi. Rase macam perut kena boom!! Aku pun ape lagi. Tak senang duduk la aku dalam kereta. Asyik asyik bunyi " Cepat Abah!! Arghhh!! Sakitt!! Abah bawak kereta laju laju!! Astagaaa!! Tandas Abahhh!! Cepat cepat cepatt!! SAKIT!!! Begitu la laungan aku mase on the way ke Mesramall. Haha. Muke aku jangan cakap r. Tak boleh bayang macam mane. Taty tengok aku gelak je kerja dy. Hey!! Dalam SEKSA ni tau!!

Ehhh. Lupe nak upload gambar Taty. Haha. Gambar mahal ni tau. Taken before leaving her home. Tengok tengok~



OMG! Background belakang dasyat!! Haha. Oke! Sampai je kat Mesramall, terus berlari ke tandas. Dengan laju nya aku berjalan menuju ke TOILET. Sampai abang kat tandas tengok pelik kat aku. Haha. Hey abang, tengok muke r. Tengah tahan ni. SIKSAA BHAAA. Haha. Lame gak aku dalam tandas tu. Haha. Dasyat!! Keluar je dari tandas, pergi kat Taty,surau. Ty, Lega lor. Haha. Then kitorang decided nak pergi makan dulu. Taty makan Nasi Ayam n aku makan Hot Plate. Perghhh. Lame tol tak makan. Kat Kuala Berang bukan boleh makan pun tuu. Takde tau! Kesian aku!!



Tengok tengok tengok. So semangat Taty makan. Sampai tak bercakap n angkat muke. Muke dy mengadap nasi ayam tuu je. Haha. Dy yang semangat nak makan tuu. Mesti dah kebulur tu. Owhhh!! Sedang aku makan Hot Plate tu, aku makan laa ayam dy yang dibagi tu. Then aku tengok kat ayam tu. Aku tak tau ape benda tapi aku rase la kan. Tu penis ayam!! Haha. Siap ambil gambar~
Tapi aku tak pasti sebenarnya. Haha. Main cakap je. Kuat nye mengarut. Then aku n Taty mula la naik tanduk nak pergi cuci mata!! Hehe. Hobi ni. Mane boleh tak buat. Haha. Kitorang lalu kat Secret Recipe, rase nak makan Secret Recipe lak. Hadoooi. Nafsu lembu ni. Oke oke. Tahan lu derr. Jalan jalan lu. Tahan la kitorang lalu pergi ke RotiBoy. Haha. Makan lagi. Hadoooi. Sambil sambil tu texting ngan ZZZZZ. What??! Datang sini? Haha (dalam hati : Yea!! ZZZZZ nak datang) Haha. Oke oke. Tunggu kat RotiBoy laa. Beberape minit lepas tu, dy cakap dy masuk TMC. Kena jage anak buah dy. Hadoooi. Baru nak ajak pergi makan Secret Recipe. Tak pe r. Then me n Taty away to Secret Recipe with nafsu lembu perut 4. Haha. Sememangnya nafsu!! Sampai sana. Nafsu kerbau pulaaa! Aku rase semua aku nak makan. Haha. Blueberry Cheese Cake?? Tramisu? Butterscotch?? Dan macam macam la dalam pikiran aku.
Dah macam gaye study hard aku pilih cake. Serious giler muke. Tak leh blaa. Haha. Then aku decide amik Tiramisu n Taty amik Moist Chocolate Cake. TIME TO EAT!!!! LOL LOL
Cakes!!
Ni Taty punye. AKu mengaya kan je. Moist Chocolate Cake! *Boleh didapati di semua cawagan Secret Recipe seluruh Malaysia. Kalau kat Mesramall kek ini berada di 3rd layer kat display cake dyorang. Haha~
Ni baru aku punye. Tiramisu Cake! *Boleh didapati di semua cawagan Secret Recipe seluruh Malaysia. Kalau kat Mesramall kek ini berada di 1st layer kat display cake dyorang. Haha~
Sekali lagi, Taty so semangat makan. Muke penuh serius dan nafsu kerbau!! Haha. *mate mahal tu. Jelingan maut!! Heeee. Gurau Ty!! Disebabkan kitorang makan dengan penuh nafsu kerbau (setan je hasut suruh habis duit) kitorang tak habis makan kek tuu!! Haha. Ape daaa~
Nampak nya Taty lagi makan COMOT dari aku. Haaaaa! Time nak bayar ni lucu. Aku berlagak kaya. Bile Abang Secret Recipe tu hulur bil kat aku, aku bayar laa. Tapi korang nak tau orang kaye macam aku bayar macam mane?? Mehh nak tunjuk~
Aku bayar dengan kad bank BSN. Haha. Dah la gune kad giro. Ape daa. Kad kredit orang lain hebat je. ViSA laa. Ape laa. Tapi yang betul nye aku bayar ngan wang ringgit laa. Tak kan nak bayar ngan kat GIRO. Hadoooi~ ****** Then kitorang teruskan perjalanan kitorang ke bowling. ZZZZZ cakap dy ade kat pool. Pool dekat ngan bowling. Yeahh (gembira hati aku boleh jumpe dy) Aku terus pakai spek. Nak cari dy. Yeahhhh! Jumpe pun. Tengah main pool ngan anak buah dy yang kecik (Ada gambar dy tapi identiti Mr ZZZZZ dirahsiakan) Haha. Woaaah! Pakai pink. Same la pulak (so perasan Cik Shilla) Dy ade la tanye2 aku. Then aku cakap aku nak try main pool. Perghh. Tak reti la aku main benda tu. Oke! Aku try. Haha. Banggg!! Aku pukul bola tu then~ Yeahhh! Masuk dapat point! Haha. 1st time main 1st masuk. Kahkahkah! Then ZZZZZ ajak pergi lawan bowling. Aku on je tapi ramai sangat orang mase tu. Dy pun ajak pergi karoke. Aku pun on je laaa. Pun ramai orang gak. Tunggu r. Sambil sambil tunggu. Aku ajak dy lawan lumba kereta. Kitorang pun main punye la main. Nampak sangat aku boleh amek lesen kereta. Tapi ZZZZZ gagal. Aku menang!!! Yeahh! Dy kalah. Tak reti bawak kereta kot. Haha. (Gurau) Suddenly!! Umi call. Kak ade kat mane tu?? Cepat laa. Nop balik doh ni... Hadooi. Tak sempat nak spend time ngan kamuu. Haha. So sorry ZZZZZ. Sayang nye nak tinggal Mesramall. Oke. Lain kali kite keluar lagi. Lawan bowling. Sape kalah kena belanja!! Thanks sebab datang tau!! Especially to my sayang, Sutati Harni. Thanks!!! Sayang kamu!
Dan kamu juga wahai si baju pink. Thanks a lot!! Next holidays laaa. Hehee. Ni gambar terbaik kite (memang la gambar terbaik sebab first time amek gambar sesama. Haha. Gambar curi...!! Taty yang amek!
Oke! Done! Nak tidur daa. Sekarang jam 5.11 pagi. 1 Oktober 2011. Wahhh. Happy October to all. Mau tidur sudaaa. Selamat "malam" . Hehe. Not ready yet!! Back to jail of Pauh. Oke. Bhai. WiNk WiNK! (^_~)




Sensasi Beb!! Najwa Latif abaikan ayah??
Hey hey heyyy!!! Ehhh. Salahhhh!! Bagi salam dulu la der~



Good morning peeps!! Haha (biarpun sekarang dah 12.32 tghari, bru bangun tidur) Hadoooi. Nak jadi gadis Melayu. Tak jadi sangat lor. Keh3~Oke!! Hari ni hari Jumaat. Bagus sangat la nak rest minda kan?? Mase aku nak bangun tidur tadi, Abah aku ade bace Newspaper. Biase laa. Abah tak kan boleh kalau tak bace paper pagi2. Oke!! Sambung story balik. Then Abah pun ade bace satu artikel "NAJWA LATIF BUANG AYAH?" Ishhh ishh ish. Anak macam mane la ni. Hadoooi. Aku still ingat lagi, page n27, SINAR HARIAN Jom kite tengok paper tuuu~



Wahh wahh wahhh. Bestt punye title paper ni. Ni la akibat nye jadikan budak 16 tahun sebagai artis. Tak pasal2 ayah diabaikan. Dalam paper tu cakap, awal October ni ayah dia nak fly Mekah. Ayah dia nak jumpe dy walaupun sekali. Tapi Najwa ade krisis dengan family dia. Dah berminggu minggu tak berhubung walaupun call...!!! Ish ishh ishhh. Awak, jangan kejar sangat nikmat dunia sampai kan family sendiri abaikan. Nikmat dunia dapat tapi nikmat akhirat melepas free je. Hanya teguran ayah sampai marah, merajuk tak tentu pasal?? Hey awak. Tahu tak ayah awak nak pergi Mekah? Support la sikit. Ayah pergi Mekah tak kan nak melancong. Doakan untuk awak jugak laa. Anak anak dia. Antara entry yang ada lam paper tu. Aku salin balik ----->

"Saya tidak mahu cakap apa-apa. Saya bimbang, masyarakat akan berfikir bukan-bukan mengenai keluarga saya dan anak-anak saya. Lagi pula Najwa sedang membina namanya. Apa yang berlaku, saya reda, mungkin ini sudah ditetapkan kepada saya.

"Cuma saya harap sangat dapat bertemu anak-anak saya sebelum ke sana. Saya tidak tahu apa nasib kita nanti. Adakah sihat, sakit atau menemui ajal di sana.

"Saya berdoa dapat berjumpa dengan anak-anak saya, itu sahaja," katanya yang tidak mahu berbicara mengenai masalah yang melanda keluarganya itu.

Najwa ketika ditemui berkata, isu itu terlalu peribadi kerana melibatkan keluarga dan enggan mengulas lanjut.

"Saya minta maaf, ini terlalu peribadi untuk diceritakan. Saya lebih selesa menutup mulut dan tidak mahu memberi sebarang komen. Jika ada pihak yang mahu bercakap, itu terpulang.

"Tetapi saya lebih selesa berdiam diri dan memberi fokus kepada pelajaran dan kerjaya saya yang baru bermula. Saya tidak mahu campurkan kisah keluarga, pelajaran dan kerjaya," katanya.

Mengakui ibu bapanya sudah empat tahun berpisah, Najwa berharap cerita ini dapat dihentikan dan tidak mengundang apa-apa spekulasi lagi.

Ditanya adakah permintaan ayahnya untuk bertemunya serta adik beradiknya akan terlaksana, Najwa hanya terdiam.

"Seperti yang saya jelaskan, perkara ini terlalu peribadi. Sukar untuk saya katakan ya atau tidak. Cuma apa yang boleh saya katakan, buat masa ini, hati kami masih belum bersedia," katanya yang ditemani kakaknya Syafiqa.

Sementara itu, wakil syarikat rakamannya NAR Records Azahari yang turut menemani Najwa dengan 'selamba' mencelah perbualan dan mahu cerita ini tidak dikeluarkan. Ditanya mengenai sejauh mana syarikat rakaman mengetahui hal ini, jawabnya:

"Kami memang tahu mengenai masalah keluarganya tapi kami tidak mahu masuk campur dengan masalah mereka dan biar mereka urus sendiri," katanya dengan nada agak keras.


Haaaaa. Bagus sangat la anak macam ni. Ditanya boleh ke tak jumpe ayah last time before fly, boleh lak dia DIAM???! Ape ni?? Hadoooi. Tahu r busy nak buat duit tapi macam laa awak yang tanggung family. Kan kan kan? So, tepuk dada tanya diri sendiri. Untuk peminat Najwa Latif, sorry la beb. Just bagi pendapat je. I tak suke sangat pun dia. Heee. Keyh!! Happy October to all...!! Do leave a comment! ^_^ Love u!!

Sedikit saja coretan
Saturday, September 24, 2011 | 2:03 AM | 0 comments
Err. (dalam mood sedih) Now kat CyberCafe. Biarpun takde mase nak coret kat blog tapi nak story sikit2. Erm. Sebenarnya aku baru balik dari KFC. Ermmm. Mase nak balik jumpe la Si Penjaga Kesayangan aku tuu. Die ambil fries aku!!! >_< Okeee. Takpe laa. Aku halal. Uishh. Bukan yang tu aku nak story kat sini. Si Guardian Angle aku tuu bagi aku tengok satu surat. 3helai. Sambil gaduh2 tengah KFC tu aku bace surat tu. "MATRIKULASI" Hati aku terus rase tak best!! Ermm. Mesti aku dah berpisah dengan die!! Waaaaa! Sedih sangat2. Aku tengok la pilihan die. 1st. Matrik Pahang. 2nd. Matrik Selangor. 3rd. Matrik Kedah. (bace sambil sedih) Haha -_____- Aku pun cakap la kat die "Im,pilih la Matrik Selangor. Tahun depan aku nak masuk UiTM Shah Alam. Dekat sikit" Die pun cakap "Nape lak?? Alaaa. Tu pilihan je. Tak tau boleh pergi ke tak" Waaaaaaa! Malu la aku nak cakap "Habis sape nak jage aku nanti?? Sedihh la aku" Hadoooi. MUSTAHIL aku nak cakap macam tuuu. Harap2 die dapat UiTM je. Haha. Biar laa. Selagi die ade kat maktab baik aku habis kan sisa2 hidup die kat situ. Haha. Tapi aku nak sangat cakap kat die " Thanks for everything!!" Tapi bile erkk??? Nanti jumpe kat syurga baru aku cakap kot. Haha. Okee. Time to go. Bye peeps!! Love you all...!! ^_^ <3 Uikkkkk : Mana kamuu Gerr??? :(
Keseronokan 1st day beraya!
Wednesday, August 31, 2011 | 4:26 AM | 1 comments


"Selamat hari raya!! Kepada saudara serta saudari. Setahun, Hanya sekali. Merayakan hari yang mulia ini..!! Yeahhh!!!"

Itu diaa. Betape semangat bye aku nak raye!! Akan tetapi sehari sebelum raye tu, tudung aku belum beli lagi siooott!! Erghhh!! Betape tensioon nye aku. Hadooi. So aku pun keluar membeli with my lovely umi n sis. Mase duk lam kerata uh, aku boleh pulak ternampak Aminuddin. Kawan aku dulu. Orang panggil dye Amin Itik. Haha. Seharian aku cari tudung tak jumpe2. Aku memang panas hot2 sejuk gitu. Memang emo r. Then aku pun pilih laa tudung yang tak berape menepati citarasa akuuu!!! Erghhh!! Memang sioot. Macam pengantin lak aku tengok~ Hadoooi~

Jom kite usha gambar2 yang kitorang sempat bergambar mase raye. Haha (tak pe la walaupun shawl aku macam pengantin)



First pic yang ambil. Terus snap ngan atuk n nenek aku. Haha. What so semangat!!



With my lovely sis. Tergedik gedik. Haha~



Ni my mom. Sape lagi nampak muda?? Haha~



My dad and my mom. Haha. Still sweet!! :D

Kitorang pun balek Kuantan tengah hari tu. pagi duk Dungun je. Haha~



Memang aku takde gaye dahh nak buat macam mane kan?? Haha. Mase ni tengah panas seyh!!




Nahhh. Amek ko. Dalam kete pun nak bergambar. Haha. I love this pic actually :D

And kitorang pun nak balik sempat lagi singgah kat Mesramall. Beraya kat mall la kate kan. Dah la pakai baju kebaya. Agak rimas tapi steady jerk. Haha. Kitorang boleh main2 lak dalam tu. Hadoooi. Bising siooot~



Haha. Dalam mall pun nak bergambar. Tapi ni gambar aku paling aku suke lorh. Huhu. Kedai tak banyak bukak lor sebab first day raye tak kan sume nak kerja. Mesti nak raye. Haha~



Mase ni sumpahh malu tapi best. Mase nak bayar beli barang2 tu, Shima adek aku tu di main tolak2 troli tu. Dah la bising dy tolak. Tolak kuat2 then main macam sandals dy tu kasut roda. Ya rabbi. Abang cashier tu nak gelak tapi dy tahan. Aku terbahak bahak daa. Nak tercekik aku gelak. Dalam tu dengar suare aku sorang je. Semua orang tengok. Shima punye pasal la ni semua orang gelak. Haha. Glams kejap jahhh~ Haha~



Err. Aku pun tak tau sebab ape aku post gambar ni. Sebab nampak aku dari atas ke bawah kot. Haha. Takde kenan mengena langsung. Haha~ Ni kat luar Mesramall daa~



Last but not least. Selamat hari raya. Maaf kan segala silap dan salah aku. Banyak dose ni. Haha. Biase la. Manusia selalu melakukan kesilapan lor. Huhu.

Credit: Thanks to Sis Diena Amiyana. Hoho. Agak terkejut masuk kan gambar Shyla lam blog. Hehe. Ikhlas nak berbaik balik lor. Tak suke gaduh2~ :D



1 September 2011 - 12.58 am

Older Post
Visual Girls

hi all...welcome to my world



TagBoard

Enter your CBOX

Credit
skins by: Nuke
Ullzang photos by: Ulzzang girls